top of page

14 oktober 2023    Omloop der Scheldestreek
VTT : 25km-35km-50km.
Cyclo: 25km -50km

 

Op zaterdag 14 oktober 2023 organiseren wij opnieuw onze klassieker Omlopen der Scheldestreek. Met ons aanbod aan MTB-omlopen en toertochten op de weg denken wij dat iedereen zijn gading kan vinden.

 

Inschrijving en start (GEWIJZIGDE LOCATIE)

Start en aankomst zijn gelegen op het Sport- en Recreatiepark Molenkouter, Poelstraat 126 te Merelbeke..

 

Afstanden en starturen:

MTB 25 km : van 8h00 tot 14h00

MTB 35 km : van 8h00 tot 14h00

MTB 50 km : van 8h00 tot 14h00

Cyclo 25 km : van 8h00 tot 14h00

Cyclo 50 km : van 8h00 tot 14h00

 

Bevoorrading

Alle deelnemers kunnen genieten van een uitgebreide bevoorrading.

De bevoorradingen zijn gevarieerd en voorzien van sportdrank. Er zijn propere toiletten beschikbaar op de bevoorradingspost.

 

Versnapering bij aankomst

Alle deelnemers kunnen bij aankomst genieten van een lekkere pannenkoek.

 

Inschrijving

Voor alle tochten wordt een deelnameprijs van 5 euro gevraagd.

Wie geen vergunning heeft van een wielerbond betaalt 2 euro extra voor een dagverzekering.

 

Douches

Zijn beschikbaar voor M/V in de voorbehouden kleedkamers in het Sportpark.

 

Parking

Er is gratis parking aan de overzijde van de Poelstraat op de parking bij de gemeentehallen en de brandweer. Ook de afspuitinstallatie is daar te vinden

 

Parcours

De cyclotocht tocht van 25 kilometer voert ons langs de verschillende deelgemeenten van Oosterzele om na de bevoorrading in Munte langs de deelgemeenten van Merelbeke terug te keren.

De cyclotocht van 50 kilometer breidt er nog een golvend stukje over het grondgebied van Gavere bij.

 

De MTB-tochten vertrekken langs de Scheldevallei . Ook al krijgen we de Schelde niet te zien toch loopt deze heel dichtbij. De 25 en de 35 kilometer verlaten de Scheldevallei in Vurste om dan koers te zetten richting Munte voor de bevoorrading. De langste tocht van 50 km gaat eerst nog richting Semmerzake en Gavere  alvorens terug aan te sluiten. Na de bevoorrading rijden we langs de mooiste kanten van Bottelare om via Moortsele en Lemberge terug te keren.

 

Een gedetailleerde wegbeschrijving is beschikbaar bij de inschrijvingen.  Deze wegbeschrijving en de gpx-bestanden van de verschillende tochten kunnen gedownload worden van deze website vanaf donderdag 12 oktober 2023.

 

 

 

 13 mei 2023  Omlopen der Schelde- en Zwalmstreek

Cyclo : 25 km - 50 km -75 km -105 km -125 km

Op zaterdag 13 mei 2023 organiseren wij opnieuw onze klassieker Omlopen der Schelde- en Zwalmstreek. Met een ruim aanbod van fietstochten rekenen we er op elke recreatieve fietser te kunnen aanspreken.

 

Inschrijving en start

Start en aankomst zijn gelegen aan de achterzijde van sporthal Ter Wallen en enkel toegankelijk via de Kerkstraat/Hof Ter Wallenlaan.

 

Afstanden en starturen:

Cyclo 25 km : van 8h00 tot 14h00

Cyclo 50 km : van 8h00 tot 14h00

Cyclo 75 km : van 7h00 tot 13h00

Cyclo 105 km : van 7h00 tot 13h00

Cyclo 125 km : van 7h00 tot 10h00

Kids : Cyclo 25 km : I van 13h00 tot 13h25, S om 13h30

 

Bevoorrading

Alle deelnemers kunnen genieten van een uitgebreide bevoorrading.

De bevoorradingen zijn gevarieerd en voorzien van sportdrank. Er zijn propere toiletten beschikbaar op elke bevoorradingspost.

 

Versnapering bij aankomst

Alle deelnemers kunnen bij aankomst genieten van een lekkere pannenkoek.

 

Inschrijving

Voor alle tochten wordt een deelnameprijs van vier euro gevraagd.

De Kids nemen gratis deel.

Wie geen vergunning heeft van een wielerbond betaalt twee euro extra voor een dagverzekering.

 

Douches

Zijn beschikbaar voor M/V in de voorbehouden kleedkamers in de sporthal.

 

Parking

Er is een blauwe zone ingesteld in de Sportlaan en rond de Sporthal Ter Wallen. Dat wil zeggen dat een parkeerschijf dient ingesteld te worden bij het parkeren in deze zone. In de Hof Ter Wallenlaan is het enkel voor bewoners toegelaten te parkeren.

 

Er is gratis parking beschikbaar aan de Gemeentehallen in de Kloosterstraat (aan de brandweer). Dat is op ongeveer anderhalve kilometer en de inschrijvingen zijn dan bereikbaar via de Hundelgemse steenweg en de Kerkstraat.

 

Parcours

De cyclotocht tocht van 25 kilometer voert ons langs de verschillende deelgemeenten van Merelbeke en de wijdere omgeving er omheen met een bevoorrading in Munte.

 

De cyclotocht van 50 kilometer breidt er nog een golvend stukje over het grondgebied van Oosterzele en Zottegem aan.

 

De tocht van 75 kilometer is gelijk aan deze van de 50 km maar een lus voert ons rond Zwalm en kent reeds enkele hoogteverschillen.

 

Voor de 105 km gaat dan nog iets verder door de Vlaamse Ardennen via Horebeke en Etikhove naar de tweede bevoorradingsplaats in Nukerke. Terugkeer via Volkegem en Mater om in Nederzwalm terug aan te sluiten op de tocht van 75 km. Deze tocht telt 835 hoogtemeters.

 

De 125 kilometer gaat via een ommetje langs Brakel en Schorisse naar Nukerke om daar terug aan te sluiten op de tocht van de 105 km. Deze tocht telt 1.072 hoogtemeters.

 

Een gedetailleerde wegbeschrijving van elke tocht is beschikbaar bij de inschrijvingen.  Deze wegbeschrijving en de gpx-bestanden van de verschillende tochten kunnen gedownload worden van deze website vanaf donderdag 11 mei 2023.

bottom of page