top of page

 13 mei 2023  Omlopen der Schelde- en Zwalmstreek

Cyclo : 25 km - 50 km -75 km -105 km -130km
 

14 oktober 2023    Omloop der Scheldestreek
VTT : 25km-35km-50km - Kids 16km
Cyclo: 25km -50km

 

Op zaterdag 14 oktober 2023 organiseren wij opnieuw onze klassieker Omlopen der Scheldestreek. Met ons aanbod aan MTB/gravel omlopen en toertochten op de weg denken wij dat iedereen zijn gading kan vinden.

 

Inschrijving en start

Start en aankomst zijn gelegen aan de achterzijde van sporthal Ter Wallen en enkel toegankelijk via de Kerkstraat/Hof Ter Wallenlaan.

 

Afstanden en starturen:

MTB 25 km : van 8h00 tot 14h00

MTB 35 km : van 8h00 tot 14h00

MTB 50 km : van 8h00 tot 14h00

Cyclo 25 km : van 8h00 tot 14h00

Cyclo 50 km : van 8h00 tot 14h00

Kids : MTB 16 km : I van 13h00 tot 13h25, S om 13h30

 

Bevoorrading

Alle deelnemers kunnen genieten van een uitgebreide bevoorrading.

De bevoorradingen zijn gevarieerd en voorzien van sportdrank. Er zijn propere toiletten beschikbaar op de bevoorradingspost.

Voor de Kidstocht is een aparte bevoorradingspost voorzien die enkel open is voor de passage van de groepen Kids met begeleiding van Cycling Vlaanderen

 

Versnapering bij aankomst

Alle deelnemers kunnen bij aankomst genieten van een lekkere pannenkoek.

 

Inschrijving

Voor alle tochten wordt een deelnameprijs van vijf euro gevraagd.

De Kids nemen gratis deel.

Wie geen vergunning heeft van een wielerbond betaalt twee euro extra voor een dagverzekering.

 

Douches

Zijn beschikbaar voor M/V in de voorbehouden kleedkamers in de sporthal.

 

Parking

Er is een blauwe zone ingesteld in de Sportlaan en rond de Sporthal Ter Wallen. Dat wil zeggen dat een parkeerschijf dient ingesteld te worden bij het parkeren in deze zone. In de Hof Ter Wallenlaan is het enkel voor bewoners toegelaten te parkeren.

 

Er is gratis parking beschikbaar aan de Gemeentehallen in de Kloosterstraat (aan de brandweer). Dat is op ongeveer anderhalve kilometer en de inschrijvingen zijn dan bereikbaar via de Hundelgemse steenweg en de Kerkstraat. De Potaardeberg is te vermijden omwille van wegeniswerken

 

Parcours

De cyclotocht tocht van 25 kilometer voert ons langs de verschillende deelgemeenten van Merelbeke om na de bevoorrading in Munte langs de deelgemeenten van Oosterzele terug te keren.

De cyclotocht van 50 kilometer breidt er nog een golvend stukje over het grondgebied van Gavere bij.

 

De MTB-tochten vertrekken langs de Scheldevallei . Ook al krijgen we de Schelde niet te zien toch loopt deze heel dichtbij. De 25 en de 35 kilometer verlaten de Scheldevallei in Vurste om dan koers te zetten richting Munte voor de bevoorrading. De langste tocht van 50 km gaat eerst nog richting Semmerzake en Gavere  alvorens terug aan te sluiten. Na de bevoorrading rijden we langs de mooiste kanten van Bottelare om via Moortsele en Lemberge terug te keren.

 

Een gedetailleerde wegbeschrijving is beschikbaar bij de inschrijvingen.  Deze wegbeschrijving en de gpx-bestanden van de verschillende tochten kunnen gedownload worden van deze website vanaf donderdag 12 oktober 2023

bottom of page