top of page

Onze club is actief binnen Cycling Vlaanderen en wij nemen deel aan de toertochten op de weg en in het veld die georganiseerd zijn door de clubs binnen deze koepel.

 

We zijn goed herkenbaar door onze clubkledij.

 

WSC Merelbeke organiseert zelf ook fietstochten die openstaan voor alle recreatieve fietsers. Begin mei organiseren we de Omloop der Schelde- en Zwalmstreek. Bij die gelegenheid kan gestart worden aan de Sporthal in de Sportstraat in Merelbeke voor fietstochten op de weg van 25, 50, 75, 105 of 130 km. Naargelang de afstand oploopt wordt het parcours zwaarder en zijn er meer bevoorradingsposten.

 

Begin oktober wordt dan de Omloop van de Scheldestreek georganiseerd waarbij veldtoertochten van 25, 35 of 50 km kunnen gereden worden of toertochten op de weg van 25 of 50 km.

 

Naast het fietsen hebben we ook enkele activiteiten waar de clubleden elkaar ontmoeten in een andere omgeving.

 

In de tweede helft van februari vieren we op zondagnamiddag ons clubfeest. Daar worden de clubleden verwend met een lekker etentje en worden verdienstelijke leden in het zonnetje geplaatst.

 

Op Paasdag houden we gezamenlijk een Paasontbijt en fietsen we een fietstochtje in één groep.

 

In oktober zien we elkaar voor een mini-competitie petanque gecombineerd met een gezellig etentje.

 

Om de twee maand verschijnt het clubblad ‘ToeristenEcho’ waar verslag gedaan wordt van de belevenissen binnen de club en over clubaangelegenheden wordt gecommuniceerd.

bottom of page